Omgeving

De omgeving van onze boerderijcamping leent zich perfect voor het maken van prachtige fiets- en wandeltochten, in het hoogseizoen kunt u een bezoek brengen aan een van de vele wekelijks terugkerende evenementen zoals bijvoorbeeld op woensdagavond de gezellige braderie (Egmond aan Zee) of op vrijdagochtend de Kaasmarkt (centrum van Alkmaar).

Prachtig overzicht van de omgeving

De duinen, het bos en het strand zijn een ideale plaats om te ontspannen of om te sporten. In Schoorl vindt u bijvoorbeeld het grootste mountainbike parcours van Nederland. De uitgerekte stranden van Egmond aan Zee bieden ook voldoende ruimte voor vertier. Voor jong en oud! In het voor- en naseizoen kunt u er heerlijk wandelen, in het hoogseizoen van de zon en de zee genieten.

Voor meer informatie over evenementen en bezienswaardigheden verwijzen wij u graag door naar de website van VVV de Egmonden of de website van de gemeente Bergen (wat is er te doen).

Robonsbosmolen in Alkmaar in het vroege voorjaar

Praktische zaken

Parkeerbeleid gemeente Bergen

In de gehele gemeente Bergen geldt een parkeerbeleid. De kernen van Egmond aan Zee, Bergen aan Zee, Bergen Centrum, Schoorl, Bezoekerscentrum Schoorlse Duinen en Hargen aan Zee geldt betaald parkeren. In Egmond aan den Hoef kunt u vrij parkeren (blauwe zone bij het winkelcentrum in Egmond aan den Hoef). In Egmond aan Zee kan in een aantal automaten met een pinpas (contactloos) worden betaald.

Parkeren in Egmond aan Zee, bij een aantal automaten kan met de pinpas worden betaald.

Dagelijkse boodschappen

Uw dagelijkse boodschappen kunt u gewoon in Egmond aan den Hoef doen. In het winkelcentrum van Egmond aan den Hoef vindt u een Albert Heijn, een bakker en een slager. Kaas, verse melk, yoghurt, vla en boerderij-scharreleieren zijn gewoon bij ons op het erf te koop. Net zoals meel, de perfecte combinatie om zelf pannenkoeken te bakken. In Heiloo en Alkmaar vindt u alle grote supermarkten. In Heiloo, op zo’n 5 á 6 kilometer afstand vindt u een Albert Heijn, Kruidvat en een Lidl supermarkt. In Egmond aan Zee een Deka-markt Supermarkt.

Egmond aan Zee

Eén van de populairste badplaatsen van de Nederlandse kust; Egmond aan zee. Dit gezellige vissersdorpje ligt op zo’n 4 kilometer vanaf onze camping.

Hoofdstrandafgang in Egmond aan Zee met uitzicht op de vuurtoren J.C.J. van Speijk.
Hoofdstrandafgang in Egmond aan zee, op de achtergrond vuurtoren J.C.J. van Speijk

Winkelen
Opzoek naar een nieuwe outfit, de dagelijkse boodschappen, (strand)speelgoed voor de kleine vakantiegangers of misschien lokale kruidenbitter om lekker voor uw tent of caravan op te drinken? In de Voorstraat van Egmond aan Zee vindt u het allemaal.

Horeca
Een avond geen zin om te koken? Egmond aan Zee biedt een breed scala aan restaurants, strandtenten en snackbars. Voor ieders portemonnee is er iets te vinden. Op maandagavond zijn veel restaurants gesloten, bij restaurants die open zijn is het aan te raden om te reserveren (vooral in het hoogseizoen).

Informatie over (cultuur)-historische bezienswaardigheden
De Egmonden (Egmond aan den Hoef, Egmond aan Zee en Egmond-Binnen) kennen een rijke cultuur-historische geschiedenis. Meer informatie hierover vindt u op de website van historisch Egmond. Tevens is hier informatie te vinden over een bezoek aan de vuurtoren J.C.J. van Speijk (één van de oudste, nog actieve vuurtorens in Nederland). De vuurtoren is in juni, juli en augustus te bezichtigen. In juni alleen op zondag van 11:00 uur tot 13:00 uur, in juli en augustus op vrijdag van 19:00 uur tot 21:00 uur en op zondag van 11:00 uur tot 13:00 uur. Volwassenen € 4,- per persoon en kinderen €2,- per persoon (informatie augustus 2023).

Markant herkenningspunt, vuurtoren J.C.J van Speijk

Egmond aan den Hoef

Wandelroutes

De omgeving van Egmond aan den Hoef is zeer geschikt om te wandelen. Natuurmonumenten heeft een aantal mooie wandel (en fiets) routes online gezet. Deze unieke routes zijn eenvoudig te downloaden via de iPhone of Android app.

Routes zijn ook via de website te bekijken. Bijvoorbeeld deze wandeling door de Kooimeerpolder tussen Alkmaar en Heiloo. Route Kooimeerpolder

Avondwandeling door de Egmondermeer langs de Hoevervaart richting Egmond aan den Hoef

Of wat denkt u van een gezinsvriendelijke wandeling over het oude landgoed van Nijenburg (Heiloërbos) in Heiloo? Route Landgoed Nijenburg

Boerderijcamping de Tuintjes ligt in de buurt van wandelnet of Nivon wandelroutes Nederlands Kustpad-dl 2 (LAW 5-2) en het Trekvogelpad (LAW-2). Makkelijk te bereiken en een ideale uitvalsbasis. Het begin-/eindpunt van het Trekvogelpad ligt dichtbij onze camping. Kijk voor meer informatie op onze pagina over deze wandelroutes.

Ook op de website van Landschap Noord-Holland vindt u vele mooie wandelroutes, direct bij ons in de buurt. Bijvoorbeeld de route “verken de historie van de Egmondermeer“. Deze wandeling kan heel makkelijk vanaf de camping worden gewandeld.

Iets verder vanaf onze camping, maar zeker de moeite waard. Natuurreservaat het “Zwanenwater” nabij Callantsoog biedt een prachtige afwisselende wandelroute voor jong en oud. Het Zwanenwater is een must-see voor vogelliefhebbers. Route Zwanenwater

Naast prachtige wandelroutes biedt de website van Natuurmonumenten ook vele mooie fietsroutes aan. Zoals bijvoorbeeld deze; Fietsroute over landgoed Nijenburg, de bloemrijke Loterijlanden en over duizend jaar oude dijken in de Bergermeerpolder. Deze route komt langs onze camping. Meer fiets- en wandelroutes zijn op de website van Natuurmonumenten te vinden.

Lamoraal van Egmont voor de ruïne van het slot
Lamoraal van Egmont
Rondom Egmond vindt u veel bloembollenvelden
Heerlijk ruikende hyacinten in het voorjaar

Bergen en Bergen aan Zee

Bergen bestaat uit twee dorpskernen, Bergen aan Zee en Bergen. In het drop Bergen vindt u vele gezellige terrasjes, de ruïne kerk, het plein en een grote verscheidenheid aan winkel(tjes) van koffiebarretje to de HEMA en van woonaccesoire winkel tot de Aldi. Op een regenachtige dag is het bezoek aan het zee aquarium in Bergen aan Zee een perfect uitje.

Schoorl

In Schoorl vindt u naast de grootste duinen partij van Nederland ook het beroemde (en beruchte) klimduin. Het klimduin brengt jong en oud plezier en menigeen zwoegt zich een weg naar boven om van daaruit een prachtig uitzicht te hebben. Zeker de moeite waard! Naast de prachtige duinen zijn er leuke winkeltjes en restaurantjes te vinden. Zeker op een mooie zomerse dag is het er heerlijk!

Het klimduin in Schoorl, plezier voor jong en oud
Het klimduin in Schoorl, plezier voor jong en oud