Omgeving

De omgeving van onze boerderijcamping leent zich perfect voor het maken van prachtige fiets- en wandeltochten, in het hoogseizoen kunt u een bezoek brengen aan een van de vele wekelijks terugkerende evenementen zoals bijvoorbeeld op woensdagavond de gezellige braderie (Egmond aan Zee) of op vrijdagochtend de Kaasmarkt (centrum van Alkmaar).

Prachtig overzicht van de omgeving

De duinen, het bos en het strand zijn een ideale plaats om te ontspannen of om te sporten. In Schoorl vindt u bijvoorbeeld het grootste mountainbike parcours van Nederland. De uitgerekte stranden van Egmond aan Zee bieden ook voldoende ruimte voor vertier. Voor jong en oud! In het voor- en naseizoen kunt u er heerlijk wandelen, in het hoogseizoen van de zon en de zee genieten.

Klimduin Schoorl
Het klimduin in Schoorl

Voor meer informatie over evenementen en bezienswaardigheden verwijzen wij u graag door naar de website van VVV de Egmonden of de website van de gemeente Bergen (evenementen).

Praktische zaken

Parkeerbeleid gemeente Bergen

In de gehele gemeente Bergen geldt een parkeerbeleid. De kernen van Egmond aan Zee, Bergen aan Zee, Bergen Centrum, Schoorl, Bezoekerscentrum Schoorlse Duinen en Hargen aan Zee geldt betaald parkeren. In Egmond aan den Hoef kunt u vrij parkeren (blauwe zone bij winkelcentrum Egmond aan den Hoef).

Dagelijkse boodschappen

Uw dagelijkse boodschappen kunt u gewoon in Egmond aan den Hoef doen. In het winkelcentrum van Egmond aan den Hoef vindt u een Albert Heijn, een bakker en een slager. Kaas , verse melk en eieren zijn gewoon bij ons op het erf te koop. Net zoals meel, de perfecte combinatie om zelf pannenkoeken te bakken. In Heiloo en Alkmaar vindt u alle grote supermarkten. In Heiloo, op zo’n 5 á 6 kilometer afstand vindt u een Albert Heijn, Kruidvat en een Lidl supermarkt. In Egmond aan Zee een Jumbo Supermarkt.

Egmond aan Zee

Eén van de populairste badplaatsen van de Nederlandse kust; Egmond aan zee. Dit gezellige vissersdorpje ligt op zo’n 4 kilometer vanaf onze camping.

Hoofdstrandafgang in Egmond aan Zee
Hoofdstrandafgang in Egmond aan zee, op de achtergrond vuurtoren J.C.J. van Speijk

Winkelen
Opzoek naar een nieuwe outfit, de dagelijkse boodschappen, (strand)speelgoed voor de kleine vakantiegangers of misschien lokale kruidenbitter om lekker voor uw tent op te drinken? In de Voorstraat van Egmond aan Zee vindt u het allemaal.

Horeca
Een avond geen zin om te koken? Egmond aan Zee biedt een breed scala aan restaurants, strandtenten en snackbars. Voor ieders portemonnee is er iets te vinden.

Informatie over (cultuur)-historische bezienswaardigheden
De Egmonden (Egmond aan den Hoef, Egmond aan Zee en Egmond-Binnen) kennen een rijke cultuur-historische geschiedenis. Meer informatie hierover vindt u op de website van historisch Egmond. Tevens is hier informatie te vinden over een bezoek aan de vuurtoren J.C.J. van Speijk (één van de oudste, nog actieve vuurtorens in Nederland)  

Strandafgang
Een zomerse dag in Egmond aan Zee
Fietsen
De makkelijkste manier om naar
het strand te gaan

Egmond aan den Hoef

Wandelroutes

De omgeving van Egmond aan den Hoef is zeer geschikt om te wandelen. Natuurmonumenten heeft een aantal mooie wandel (en fiets) routes online gezet. Deze unieke routes zijn eenvoudig te downloaden via de iPhone of Android app.

Routes zijn ook via de website te bekijken. Bijvoorbeeld deze wandeling door de Kooimeerpolder tussen Alkmaar en Heiloo. Route Kooimeerpolder

Of wat denkt u van een gezinsvriendelijke wandeling over het oude landgoed van Nijenburg (Heiloërbos) in Heiloo? Route Landgoed Nijenburg

Iets verder vanaf onze camping, maar zeker de moeite waard. Natuurreservaat het “Zwanenwater” nabij Callantsoog biedt een prachtige afwisselende wandelroute voor jong en oud. Het Zwanenwater is een must-see voor vogelliefhebbers. Route Zwanenwater

Lamoraal van Egmont
Lamoraal van Egmont
Bloembollen
Heerlijk ruikende hyacinten in het voorjaar

Bergen

Bergen bestaat uit twee dorpskernen, Bergen aan Zee en Bergen. In het drop Bergen vindt u vele gezellige terrasjes en een grote verscheidenheid aan winkel(tjes). Op een regenachtige dag is het bezoek aan het zee aquarium in Bergen aan Zee een perfect uitje.

Schoorl

In Schoorl vindt u naast de grootste duinen partij van Nederland ook het beroemde (en beruchte) klimduin. Het klimduin brengt jong en oud plezier en menigeen zwoegt zich een weg naar boven om van daaruit een prachtig uitzicht te hebben. Zeker de moeite waard! Naast de prachtige duinen zijn er leuke winkeltjes en restaurantjes te vinden. Zeker op een mooie zomerse dag is het er heerlijk!